Tattoo’s verwijderen – nazorg

Nazorg protocol laserbehandeling Tattoo verwijdering.

Na een laserbehandeling voelt de aangedane huid branderig aan en ziet rood en gezwollen. Je kunt puntbloedinkjes hebben, dit worden kleine korstjes en verdwijnen vanzelf. Het is belangrijk er niet aan te krabben, want dan kunnen er littekens ontstaan. Na de behandeling koelen wij je huid met een Ice Pack voor tenminste 20/30 min. Vervolgens brengen wij een laag Burnchieldgel (gel met antiseptische schimmeldodende eigenschappen en met lokaal pijnstillende werking) aan en sluiten we af met een gaas e/o verband. Je krijgt een sachet Burnchield mee om die dag nogmaals in te smeren voor het slapen gaan en de volgende dag nogmaals bij het opstaan en naar bed gaan.

 
Dagen na de behandeling.
Je gelaserde tattoo kan gezwollen zijn, bloeduitstortingen, korstjes en blaren krijgen. Stop met smeren van crèmes totdat korstjes zijn verdwenen, in geval van jeuk niet krabben. Start met een crème (Alhydran) op de gesloten huid
voor tenminste 30 dagen 2 maal daags om de huid te helpen herstellen.

 
In geval van blaren.
Schrik niet het ziet er vaak heftiger uit dan het is. Ga de blaren niet inprikken de blaar werkt als een bescherming voor de aangedane huid en zal binnen twee weken verdwijnen. In de weken erna zal de huid verder herstellen. Laat een kleine blaar zelf uitdrogen en plak deze af met een zalfgaasje met daaroverheen een pleister of gaasverband. Verwijder de pleister e/o verband pas na het douchen en dep de de huid daarna droog, niet wrijven! Plak de huid met blaar vervolgens weer af op dezelfde manier.

 
Zon of zonnebank.
Wacht hier tenminste twee weken mee of dek de aangedane huid volledig af, je huid is aan het herstellen van het laseren en is extra gevoelig voor zonlicht. Als je daarna de zon in gaat smeer de huid dan in met tenminste SPF 30 of nog beter SPF 50 of een Sun block.

Bij vragen bel, mail of kom langs bij Pure Wow want wij vinden de kwaliteit van nazorg belangrijk!

 

Powered by Xperience Internet Solutions Purmerend