Spray tanning

Een spray tan behandeling is de manier om op een gezonde, snelle, egale, veilige manier, zonder schadelijke UV straling van de zon of zonnebank, een bruine teint te verkrijgen. Hierdoor voorkom je het risico op huidkanker, huidverbranding, cel veroudering en rimpels.

 
Hoe werkt een spray tan nu precies?
Met een speciaal apparaat wordt de spray tan lotion met DHA (gemaakt van een natuurlijk ingrediënt) handmatig (met een spraygun) verneveld op je huid. Je hebt direct een egaal bruine huid. Dit wordt gedaan door een daarvoor opgeleide, gespecialiseerde,  spraytan  professional. Een behandeling zelf duurt maar zo’n 10-15 minuten. Maar omdat de spray tan professional tijd nodig heeft om alles voor te bereiden, houden wij totaal 30 minuten aan.

Dat je zo snel mooi, egaal bruin wordt, komt door het gebruik van DHA in onze spraytan lotions. Deze werkzame stof DHA (dihydroxyacetone) is een ketose-suikermolecuul dat reageert met bepaalde eiwitten en aminozuren in de bovenste laag van de huid, waar zich dode, droge huidcellen bevinden. Door die reactie ontstaat binnen korte tijd een stralende bruine kleur op de huid. DHA is niet gevaarlijk of ongezond. DHA is een afgeleide van suiker die gewonnen word uit druiven, suikerbieten of suikerriet.

DHA is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), Health Canada en EU lidstaten. 


Informatie over de producten
Pure Wow werkt alleen met de beste lotions van de hoogste kwaliteit, de zuiverste DHA (geworven uit natuurlijke producten), zonder schadelijke ingrediënten zoals parabenen. Zo kunnen we voor elke klant met elk huidtype, de juiste lotion kiezen. 

 • We hebben parfumvrije lotions  (zodat huidirritatie/allergie niet gestimuleerd word)
 • Parabenen vrij (wordt door sommige wetenschappers in verband gebracht met kanker)
 • We hebben alcoholvrije lotions  (tegen uitdroging van de huid , allergische reactie )
 • We hebben lotions die notenvrij zijn (ivm noten allergie)
 • Dierproef vrij


Voorbereiding die je moet doen voor de spray tan behandeling:

Scrub de huid 1 dag (24 uur) voor de behandeling met een niet oliehoudende scrub. Scrub extra goed de droge plekken zoals, ellebogen, polsen, knieën, enkels, hielen en vergeet niet tussen de tenen en vingers te scrubben en je navel. Gebruik daarna geen bodylotion of andere smeersels.

Scheren, waxen, harsen, bikinilijn kan tot ten minste 24 uur voorafgaand aan de behandeling. Dus niet op de dag zelf! Het kan zijn dat je huid daardoor te gevoelig wordt. Gebruik geen oliehoudende producten.

Douche ( tot 2 uur ) voor de behandeling enkel en alleen met warm water. Gebruik geen zeep, deodorant, parfum, make-up, bodylotion etc. op de dag van de tanning. Wij adviseren je om dit (douchen) ruim van te voren te doen, omdat de lotion beter hecht aan een lichtzure huid.

Tijdens de behandeling kunt u het beste een oude donkere bikini of enkel broekje/string dragen. Indien gewenst kunt u (geld alleen voor vrouwen) ook zonder broekje/string een spray tan ondergaan


Na de tanning (gedurende de 8-12 uur inwerktijd):

 • Draag donkere, loszittende kleding (geen bh en geen sokken) en slippers tijdens de eerste 8 uur na de behandeling. Lotions kunnen afgeven op je kleding. Dit kun je er gemakkelijk weer uitwassen. Echter de kans bestaat dat de lotion in nylon of leer kan trekken.
 • De ontwikkelingsduur bij standaardbehandelingen is ten minste 8-12 uur, deze tijd is  nodig  voor de lotion om tot zijn volledige kleur te komen. 
 • Stel douchen, baden, zwemmen en sporten gedurende de inwerktijd even uit. Gebruik in deze tijd ook geen bodylotion, deodorant en andere smeersels of make-up. Lippenstift, mascara en oogpotlood mogen wel. Overmatige transpiratie, direct na de spraytan behandeling, wordt afgeraden.


Na behandeling spray tanning (na de inwerktijd):

 • Tijdens de eerste douche kan er wat kleur van je lichaam afkomen, dit is niet meer dan overtollige lotion. Dit is normaal en heeft absoluut geen nadelige gevolgen voor de uiteindelijke kleur.
 • Na het douchen of baden: dep je huid alleen voorzichtig droog. Het wrijvend afdrogen van je huid heeft een schurend effect. Hierdoor kan je bruine teint ongewenst eerder verdwijnen.
 • Gebruik tijdens en na de douche een goed hydraterende douchegel en bodylotion om de kleur langer te behouden. Bij voorkeur de speciale Tan-Extender die je bij Pure Wow kunt aanschaffen.
 • Blijf je huid goed hydrateren.
 •  Note: Spray tanning is niet mogelijk bij klanten met eczeem, psoriasis en (snij)wonden. Spray Tanning wordt afgeraden tijdens een antibiotica kuur en voor zwangere vrouwen in het eerste trimester.

Prijslijst

Spray Tanning
 • Full body € 29,95
 • Nabehandeling na 7 dagen € 25,-
 • Gezicht en Decolleté  € 15,-
 • Benen € 17,50
 • Strippenkaart full body 5x € 125,-
 

Powered by Xperience Internet Solutions Purmerend